Cum alegem focarul de semineu, potrivit?

Intai de toate trebuie sa stabilim daca ne dorim un focar de semineu cu combustibil pe lemne, pe gaz sau cu bioetanol. Daca am stabilit ca ne dorim un focar de semineu pe lemne, avem doua optiuni: focar inchis sau focar deschis. Focarul de semineu inchis poate fi din fonta sau din otel, captusit sau nu cu samota. De asemenea, difera forma, dimensiunile si deschiderea acestuia. Un focar inchis poate avea deschidere laterala sau deschidere dubla (laterala si verticala). Cel cu deschidere verticala este mai comod de folosit, geamul culisand in sus si intrand in hota semineului, putand astfel sa functioneze in regim deschis. Avantajele unui focar de semineu inchis, sunt ca este mai protejat si inmagazineaza mai multa caldura. Chiar puteti pleca de langa semineu, in timp ce acesta este in functiune.

In cazul in care doriti un semineu traditional cu focar deschis, trebuie sa stiti ca focarul deschis este confectionat din caramida refractara, fonta sau otel. In general, focarele deschise au nevoie de priza de aer rece din exterior, pentru un plus de tiraj. Asta inseamna ca peretele cu semineul ar trebui sa fie perete exterior. De asemenea, difera dimensiunile si forma.

Cu mai putine batai de cap, in ceea ce priveste intretinerea, puteti alege focarul pe gaz. Acesta este confectionat din otel si este inchis. Focarul pe gaz, ca si cel pe lemne, poate fi cu o fata, doua fete, trei fete. De asemenea, difera dimensiunile. La acest tip de focar, trebuie sa aveti in vedere ca legatura la reteaua de gaz se efectueaza cu personal autorizat.

Cel mai simplu model de focar, numit arzator, este cel ce functioneaza cu bioetanol. Acesta nu are nevoie de cos de fum. Dimensiunile difera, in functie de dorintele dvs.. Singura cerinta mai speciala, in cazul focarelor cu bioetanol este ca nu se alimenteaza cu bioetanol, cand sunt in functiune.

Pentru a alege focarul de semineu potrivit, luati legatura cu consultantii nostri, acestia sunt in permanenta la dispozitia dvs.!