Gyrofocus si refugiul din munti

Exprimând o influență contemporană din tipologia tradițională a cabanei, arhitecți renumiti își prezintă „refugiul din munti”, cu locuința minimă din lemn, echipa de proiectare introduce un spațiu în care originile omului in comuniune cu natura și istoria pot fi retrăite. Cabana este propusă ca o structură de lemn realizată sub două module, acoperind o suprafață totală de douăzeci și patru de metri pătrați. Echipa propune opțiunea de a include un modul suplimentar de douăsprezece metri pătrați, ajungând astfel la o dimensiune totală de până la treizeci și șase de metri pătrați. construcția adaptabilă permite flexibilitatea programatică, deoarece modulul nu necesită nicio lucrare de fundare specifică.

Arhitecții proiectează refugiul montan ca un sistem modular care poate fi amplasat de-a lungul peisajului folosind elemente prefabricate. Nu este nevoie de beton turnat, deși în locații cu condiții mult mai extreme echipa sugerează cel puțin o placă subțire de beton. Interioarele sunt finisate cu placaj expus, în timp ce placajul exterior este acoperit cu gudron de pin negru, oferind aspectul întunecat și cald împreună cu rezistența la apă. Fațada frontală a refugiului montan este dotata cu un panou lat de sticlă, care deschide micul spațiu pentru a invita peisajul din interior.

în timp ce „refugiul montan” este proiectat pentru a fi amplasat oriunde, echipa arhitecților comentează: „În prezent suntem în contact cu doi contractori din noi, care vor putea livra în întreaga țară. Suntem, de asemenea, în mișcare pentru noua Zeelandă, Europa și Australia. Suntem un start-house minuscul! „